12.000 eurós internetezés

289

12000 euróba, vagyis majdnem négymillió forintba került egy 12 éves kisfiú netezése. Minden bizonnyal jobb elfoglaltság volt számára ez, mint szüleivel élvezni a hajókázást. Végülis úgy ütötte el az idejét, mint egy átlagos tinédzser – üres óráiban az interneten szörfölve YouTube videókat nézett – annyi különbséggel, hogy ez az időtöltés a családjának átszámítva 3.880.500 forintjába került (ugyanis ekkora számlát kaptak a szolgáltatótól).

A Travelbook nyilatkozata szerint ilyen drága nyaralásra nem számítottak a berlini szülők, csupán pár kellemes napot akartak együtt eltölteni a norvég Color Line hajótársaság egyik tengeralattjáróján. A közel 20 órás hajóút alatt egyébként a Kiel – Oslo távot tették meg.

A serdülő fiú ez idő alatt 470 megabyte adatot használt, aminek az ára a nyílt tengeren elég borsos, hiszen a tengerjárókon csak műholdas – vagyis a hagyományosnál jóval drágább – internetezési lehetőség van, sőt, itt az új roaming szabályok sem érvényesek. A család méltányosság okán csökkentett összegű, ám így is magas, pontosan 5000 eurós (1.617.300 forintos) számlát kapott végül a szolgáltatótól, amit a szülők továbbra sem hajlandók kifizetni, így jogi úton próbálnak megszabadulni ettől a horrorisztikus tartozástól. Ügyvédjük jó erkölccsel szemben állónak minősíti a szolgáltató követelésének mértékét.

Dirk Hundertmark, a Color Line vezetője amellett, hogy sajnálatos esetnek véli a történteket, azt nyilatkozta, hogy a weboldalukon egyértelműen szerepel a felhívás a mobiltelefonos nethasználat kiemelkedően magas árfekvéséről.

Comments are closed.