A zsírfagyasztás a leghatékonyabb zsírbontó eljárás

1 166

A huszonegyedik század leghatásosabb zsírbontó eljárása a zsírfagyasztás, más néven kriolipolízis. Az eljárás nagyon közkedvelt, ugyanis gyorsan, szembeötlően és véglegesen eltűnteti a felesleges zsírpárnákat. A zsírfagyasztás rendkívül nagy hozzáértést és óvatosságot követel, hiszen a kezelésnek vannak veszélyei.
Az eljárás alapja, hogy a zsírsejtek nem tűrik a hideget.

A többi zsírbontó kezeléshez képest ez egy fájdalommentes megoldás, ami akár már egy szakértő kezelés alkalmával eredményt produkál. Ez az első olyan zsírbontó eljárás, amit még az amerikai plasztikai sebészek is elfogadnak és használnak.
A kezelés lényege, hogy folyamatos, egyenletes vákum használatával -5 fokig hűtik le a fogyasztandó testrészt, redukálva ezzel a hájréteg vastagságát. A szakértelem nélküli zsírfagyasztás viszont amellett, hogy nem hoz eredményt, fagyási károsodást, s fájdalmat okozhat.

Az eljárást végző
Zsírfagyasztó eszközt bárki – szakértelem és végzettség nélkül is- vásárolhat, így érdemes körülnézni, és csak olyan helyen végeztetni a kezelést, ahol valóban értenek is a módszerhez.

A zsírfagyasztás menete
Az eljárás megkezdése előtt információt kell kapnia a páciensnek a kezelés hátrányairól, és a bele kell egyeznie írásos formában is a kezelésbe. Érdemes tudni, hogy zsírfagyasztást 18 éves kor alattiaknak, szívproblémákkal és magas vérnyomással küzdőknek nem végeznek.
A test állapotfelmérése és a kezeltetni kívánt testrész megvizsgálása után az eljárást végző kozmetikus megméri, és le is fényképezi a kezelendő testrészt az előtte, utána állapot összehasonlíthatóságához.

Ki van jelen az eljárás során
A zsírfagyasztás egy komoly eljárás, ahol a hőmérséklet redukálását lépcsőzetesen, személyre szabottan kell végezni, és a vákum erősségét, a hűtés sebességét is folyamatosan ellenőrizni kell. Emiatt a szakembernek a kezelés alatt végig kontrollálnia kell a műveletet.

Fagyás elleni kendő
A fogyasztani kívánt testrészen fagyásgátló kendőt kell alkalmazni, ami egy különleges folyékony anyaggal kezelt, előrecsomagolt, egyszeri használatra tervezett védőeszköz, ami a fagyási sebek megelőzését szolgálja. Ez a termék a zsírfagyasztás fontos kelléke, így elmaradhatatlan a használata, és veszélyes helyette bármilyen más alternatíva alkalmazása.

A kezelés időtartama
A zsírfagyasztási eljárás hossza egyénenként változó: a zsírréteg vastagsága, a szervezet reakciója, és a külső hőmérséklet is befolyásolhatja az időtartamot.

Csak a fájdalommentes kezelés a jó kezelés
A zsírfagyasztás előnye a szinte fájdalommentes kezelés, még az eljárást követő tünetek sem számottevőek, csupán némi bőrpír, kis bőrérzéketlenség fordulhat elő a kezelt részen, vagy minimális hidegérzet jelentkezhet, ami a kezelés végére el is múlhat. Amennyiben a zsírbontás fájdalommal jár, a kezelés nem megfelelő: véraláfutás, égő érzet, duzzanat is jelentkezhet.

Hány kezelés szükséges az eredményességhez
Már az első alkalom után szembetűnhet a változás, hiszen a kezelésnek köszönhetően akár 20 százalékos zsírszövet elvékonyodás figyelhető meg pár hét elteltét követően. Persze az eredmény egyénfüggő, azon múlik, hogy a fogyni vágyó milyen mértékű átalakulást szeretne: hány testrészen, milyen nagyságrendű fogyásról áhítozik. Néhány páciensnek ugyanis már két hét után látványos a változás, többnyire azonban nyolc hétre van szükség a szembetűnő átalakuláshoz.

Comments are closed.