Az Intel újítása: a vonalzó formájú, 32TB-os SSD meghajtó

193

Az Intel új innovációval jelentkezett: egy vonalzónak tűnő, 32.000 gigabájt megőrzésére alkalmas adattárolót mutatott be a nyilvánosságnak. Az új eszköz sokkal hatásosabb, mint a többi, jelenleg a piacon lévő adattároló.

Ez egy különleges formavilágú újdonság, hiszen nemcsak kialakítása, de hossza (30 cm) is egy vonalzóéval megegyező. Az Intel így egy sokkal eredményesebb adattárolást ígér. Paraméterei meggyőzőek, hiszen a 32 TB eltárolása mellett a többi szervermeghajtóhoz képest jóval kisebb a mérete (mintegy huszadakkora). Az amerikai vállalat számításai szerint a kis helyigény miatt 32 ilyen adattároló is beleférne egy 1U nagyságú szerverslotban, ez pedig mintegy 1 petabájtnyi, azaz 1024 terrabájtnyi tárhelyet jelentene.

A szokatlan küllem segíti a szerverek hűtését, hiszen ezzel a kialakítással a cég szerint elegendő a jelenleg szükséges levegőnek a fele is a megfelelő hűtéshez.

Az említett attributumok fényében egyértelmű, hogy az Intel megcélzott vásárlóköre a nagyvállalati szegmens, vagyis az otthoni 32 terrabájtos adattárolók kora még nem jött el.

Comments are closed.