Biztosítás webes jogsérelem esetére

229

A Generáli újítása szerint akár hackertámadás, akár adatlopás, vagy akár egyéb interneten ért sérelem miatt is kaphatunk jogi segítséget, illetve bizonyos esetekben még kártérítést is.
A biztosítási csomag neve „cyber”, ami lakásbiztosítás mellé köthető, 3-féle módozatban választható, és 4 típusú biztosítási eseményre vonatkozik.

A csomag kiterjed bank-, és hitelkártya, és személyes adatokkal való visszaélés területére. Távsegítséget nyújtanak számítástechnikai, informatikai kérdésekben, például az operációs rendszer, a biztonságos adatkapcsolat, a vírusirtás, vagy a kártevővel megfertőzött programok törlése ügyében.
A biztosítottat nem hagyják magára adatvesztéskor sem, hiszen adat-helyreállítási szolgáltatásukkal ezt a problémát is megoldják. Ezeken felül lehetőség van jogi kérdésekben is segítséget kérni a biztosítótól virtuális bűncselekményben áldozattá válás esetén, legyen szó személyiségi jogok sérüléséről, vagy online kötött üzletek jogvitájáról.

A Generali a biztosítási csomag plusz szolgáltatásaként készített egy dedikált honlapot a kiberbiztonsági témában, ahol a látogatók információkat kaphatnak többek közt az online adás-vétel biztonságosságának fontosságáról, és annak elérési lehetőségeiről, a helyes jelszóhasználatról, vagy a két lépcsőben történő azonosítás lényegességéről.

Persze az webes biztosítási csomag mellett a technikai berendezések biztosítása is lehetséges a társaságnál.

Comments are closed.