Csendesebb fesztiválok jönnek

267

Nagy mértékben csökkenhet a koncertek zajszintje: egy kanadai vállalat ugyanis megalkotta a koncentrált hangszórásra képes hangfalakat.

Már javában zajlik a nyári buliszezon, aminek a résztvevők igen, az ellenzők pedig nem örülnek. A koncertek közelében lakóknak például több napon keresztül is el kell viselniük a nagy zajterhelést. Bár sokuk szintén kedveli ezeket a szabadtéri bulikat, nem várható el tőlük, hogy ezt a megnövekedett zajszintet napokon keresztül – a pihenés rovására – elszenvedjék.

A már említett kanadai cég a CBC jelentése alapján kitűnő munkát végzett, hiszen csaknem teljes mértékben teljesítette kitűzött a feladatot. A különleges, PK Sound által tervezett hangfalak ugyanis pontosan, irányítottan képesek a hangszórásra anélkül, hogy a koncert minősége a legapróbb mértékben is sérüljön. Vagyis a hangok csak arra szóródnak, amerre azokra szükség van.
Ezek a speciális hangfalak bármely fesztiválon, bármilyen helyszínen a sajátos körülményekhez igazodva, egy központi vezérlőegységen át testreszabhatók.

A vállalat hangfalait legutóbb az Ever After Music Festival rendezvényen használták. Erre a rendezvényre minden évben Kanadában, Kitchener városban kerül sor, mely körülbelül 200.000 lakost számlál.
A tavalyi évben még hagyományos berendezéseket vetettek be a fesztiválon, amikor is nagyjából 100 lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre a túl hangos rendezvény miatt.

Comments are closed.