Elkészült a törhetetlen képernyő

243

A Samsung egy új innovációval, a törhetetlen mobilképernyővel jelentkezett. Az általuk kifejlesztett, és a Samsung Display által publikált nóvum egy OLED panel, ami extrém rugalmas. Ez a megerősített műanyagből létrehozott képernyő nemcsak okosmobilokhoz, de táblagépekhez, mobil játékkonzolokhoz, valamint katonai mobileszközökhöz is használható.

A törhetetlen jelölés nem teljesen helytálló, az viszont biztosan állítható, hogy ez az innováció a Gorilla Glass-nál nagyobb védelmet nyújt. Az USA védelmi minisztériuma által megállapított irányelvek szerinti teszt is ezt bizonyítja, a panel ugyanis először 1,2 méteres zuhanást (26 alkalommal), majd pedig 1,8 méteres esést is kibírt sérülések nélkül.
A magasból történő zuhanáson felül a panelnek az extrém hőmérséklettel is meg kellett bírkóznia, hiszen -32 és +71 fokos hőmérsékletnek is alávetették. Persze ezt az akadályt is nehézségek nélkül vette az OLED, így a panelt még Egyesült Államos Munkaügyi Minisztériumának munkavédelmi és egészségügyi szervezete, vagyis az OSHA is elismerte.

A képernyőról videófelvételt is készítettek, de arról még nincs hír, valójában mikor érhető el a termék a piacon. Az idén nyáron megjelenő Samsung Galaxy Note 9 telefonok még valószínűleg nem ilyen panellel kerülnek forgalomba, az azonban korántsem lehetetlen, hogy a 2019-ben megjelenő Samsung Galaxy 10 készülékek ilyen panellel rendelkeznek majd.

Comments are closed.