Érkezik a csúcskategóriás lakóautó

365

Elkészítették az álomlakóautót, ami minden igényt kielégít: belseje luxussal felruházott, felépítésének köszönhetően pedig a nehezen járható utakkal is elbír. Egy hátránya a rendkívül borsos ára.

Vannak olyan lakóautók, melyek belső felszerelése és kényelme übereli a hagyományos lakásokét. Valamint vannak olyan jeepek, melyek összkerékhajtása rendkívül korszerű, így fejlett rugózásuknak és nagyméretű kerekeiknek köszönhetően, minden terepen kiválóan teljesítenek. Ezt a két irányvonalat ötvözi a hamarosan megjelelő, prémiumkategóriás autó.

Ez a gépjármű nem más, mint az EarthRoamer XV-HD, ami egy Ford F-750 alapú, kézzel összeállított közlekedési eszköz. A jármű tömege 15 tonna, hossza tíz méter, szélessége két és fél méter, magassága pedig négy méter. Gumiabroncsai negyvenhat colosak, típusuk Michelin XZL. Üzemanyagtankjába négyszázharmincöt liternyi gázolaj fér.

Az autót V8-as, 6,7 literes turbodiezel motor hajtja, 330 lóerős teljesítménnyel, 980Nm nyomatékkal, hat fokozatú automataváltóval.

A gépjármű 950 liter űrtartalmú víztárolóval felszerelt, valamint egy 20 kWh-os Li-Ion akku feltöltésére alkalmas, 2100W teljesítményű, az autó tetején elhelyezett napelem is van az extrák között. Kényelme szintén pazar, belsejében hat személy könnyedén elfér, a tökéletes otthon érzéséhez pedig padlófűtés, komfortos ágyak, zuhanyzó, toalett, konyha, mosógép, szárítógép, hifi torony is biztosított.
Az EarthRoamer XV-HD tehát egy felső-osztályú lakóautó, melynek ára is úcsúcskategóriás: mindössze 1,5 millió dollárért, vagyis 428 millió forintért megvásárolható. Az első darabok 2018. év végén kerülnek tulajdonosaikhoz.

Comments are closed.