Itt a Huawei újítása

370

Elkészítette újragondolt okosóráját a Huawei cég. A készülék nem külsejében, hanem belső felszereltségében változott, gazdagodott pár újdonsággal.

A névválasztást nem vitte túlzásba a vállalat, Watch 2 (2018) névre keresztelték az új innovációt. Márcsak azért sem bonyolították elnevezését, mert semmiféle különbség nincs az okosóra felépítésében és külsejében a tavaly megrendezett MWC alkalmával premierre kerülő prototípushoz képest.
A differencia a készülékek között csupán funkcionális, tulajdonképpen csak az adatkapcsolati tulajdonságokban rejlik a változás. 4.2 Bluetooth csatlakozás, beépített navigációs rendszer, 802.11b/g/n típusú wifi, illetve mobilérintéses fizetést lehetővé tevő NFC. Ezek azok az újítások, melyek a Watch 2-t erősítik, és könnyítik meg a mindennapokat. Az NFC-vel előnye például, hogy könnyedén fizethetünk, nincs szükség egyéb teendőre, csupán mobilunkat kell a terminálhoz érintenünk (persze csak ott alkalmazhatjuk, ahol ez technikailag megoldható).

Elképzelések szerint készül 4G összeköttetésre alkalmas típus, mégpedig 2 verzióban. Normál nanoSim, és eSIM lehetőségekkel. Ezeken felül pedig lesz még egy alacsonyabb árban kapható verzió is, amit csupán Bluetooth kapcsolattal lehet majd használni. Persze ez betudható a termék olcsóbb árának kompenzálásába. A komolyabb 4G-s típus vizsont alkalmas lesz a zene streamelésére is.

Bár az okosóra kerámiabevonata alatt lévő 420mA-es akkumulátor nem számít csúcskategóriának az üzemidő perspektívájában, elmondható, hogy az eszköz így is képes egy napi rendeltetésszerű, folyamatos haszálatra. A kevéske teljesítményű telep hiányosságát csillapíthatja a gyorstöltési funkció. A Huawei cég szerint a teljes töltöttséghez csak 100 perc szükséges.

A külcsíny tehát változatlan, továbbra is vízálló, Gorilla Grass óvja, és a már ismeretes 390×390 OLED panel található benne. Az eddig ismert funkciókat is megtartották, vagyis továbbra is megtalálható a gyorsulásmérő, és a pulzus-és a bőr vezetőképességét mérő érzékelő is az eszközben.

Az okosóra rendszere lehet a 4.4 Android, illetve az IOS 9 is, színben pedig fekete, szürke és narancs változatok közül lehet választani. Az árak tekintetében fontos tudni, hogy a 4G típus 86.000 forintnyi jüanért, míg a Bluetoot-os modell 65.000 forintnak megfelelő jüanért érhető el.
Természetesen a kínai polcokon már meg lehet vásárolni az összes modellt.

Comments are closed.