Másnaposság enyhítésére

1 365

Nagyobb mennyiségű ital elfogyasztása után az ember másnap könnyen macskajajra ébredhet. Ilyenkor a tünetek jellemzően: a fejfájás, a hányinger, a fáradtság, és a szomjúság.

Bár még nincs ismert gyógymód a macskajajra, az alábbi hat étel megkönnyítheti a másnapot.
Banán
Ez az édes gyümölcs sok káliumot, ásványi anyagot és B6 vitamint tartalmaz, amik bizonyítottan jótékonyan hatnak az emberi szervezetre. A B6 vitaminról pedig azt is megállapították, hogy 50 százalékkal is enyhítheti a macskajaj panaszait.
Tojás
Ez az étel bővelkedik aminosavakban, azon belül ciszteinekben. Ezek bizonyítottan képesek semlegesíteni, lebontani az alkoholt, így a reggel elfogyasztott két tojásos rántotta garantáltan javítja a közérzetet.
Spárga
Ez a növény gazdag aminosavakban, valamint ásványi anyagokban, amik elősegítik a másnaposság tüneteinek enyhülését, valamint képesek a máj sejtjeit is megóvni a toxinoktól. A sültkrumpli, vagy egyéb köret leváltása spárgára tehát jótékonyan hathat macskajaj esetén.
Gyömbér
Ez a növény az egyik legjobb orvosság a gyomornak. Az ebből készült gyógyír elkészítéséhez csupán egy csésze forró víz szükséges, melybe kis mennyisében gyömbért kell reszelni. Az elkészült italt 5 percig kell fedő alatt pihentetni, majd elkortyolni.
Méz
Ez az édes természet adta adomány nagyrészt fruktózokból áll, a gyümölcscukor pedig bizonyítottan serkenti az emberi szervezetet az alkohol lebontására.
Spenót
Ez a növény folsavban, kénben és C-vitaminban gazdag, amik mind-mind elősegítik a macskajaj tüneteinek enyhülését. Elkészítési módja nem releváns a másnaposságot tekintve. Vagyis mindegy, hogy spenótfőzeléket, vagy bioitalt készítünk belőle, csupán az a fontos, hogy friss növényből készüljön a „csodaszer”.

Comments are closed.