Mérhető lesz a közösségi platformokon töltött idő

270

Újításokkal jelentkezik a Facebook és az Instagram a felhasználók még kényelmesebb időtöltésének érdekében. Vagyis áttekinthetővé válik a közösségi aktivitás, illetve testre szabható lesz a weblapon töltött időkorlát, amihez figyelmeztető jelzés is beállítható, valamint a beérkező értesítések is szabályozhatókká válnak.

A Facebook az említett újdonságokat mentálhigiénés szakértőkkel, saját kutatások elvégzésével és közösségi visszajelzések figyelembe vételével alkotta meg, de hozzájárultak a megvalósításhoz a Carnegie Mellon, vagy a UC Berkeley Egyetemek is.

A vállalat szerint az új eszközök célja a közösségi hálón töltött idő maximális kihasználása, ugyanis a felhasználók az újdonságok segítségével képesek lesznek a platformokon töltött idejüket célzatosan beosztani, arról nem is beszélve, hogy ezek az újítások még a szülő-gyermek optimális virtuális viselkedéssel kapcsolatos kommunikációját is megkönnyíthetik.

A Facebook hivatásának tekinti, hogy felhasználóinak megoldást nyújtson az oldalak böngészésére fordított idejük mérésében és áttekinthetőségében annak érdekében, hogy teljes mértékben kiaknázhassák a platformokra fordított időt.

Az újdonságokat a felhasználók a „Beállítások” fülön érhetik el, a Facebook esetén a „Your Time on Facebook” (vagyis Facebookon töltött idő), míg az Instagram esetén a „Tevékenységed” (azaz Your Activity) gomb megnyomásával állíthatók be. A lap felső részén megjelenő tájékoztatás ad információt a közösségi oldalon töltött átlagos időről.

Az emléketetés funkciója is ilyen módon konfigurálható, ami jelezni fog, amint az beállított napi időkorlátot eléri a felhasználó. Persze ez az emlékeztető tetszés szerint változtatható, vagy eltávolítható, de lehetőség van annak némítására is. Ez annyit tesz, hogy az „Értesítési beállítások” menüpont „Értesítések némítása” funkciójánál szüneteltethető az értesítés.

További fejlesztések

A felhasználók teljes körű kiszolgálása, a platformokon töltött szabadidejük maximális kihasználása, és a megtekintett tartalmak átláthatósága érdekében a Facebookon és az Instagramon is sok újítás történt az elmúlt időben.

Csakhogy néhány példát említsünk a közelmúltból, ki lehet emelni a Facebook újításait hírfolyamának fejlesztése kapcsán: a posztok prioritásának testre szabását, vagy akár a bejegyzések láthatatlanná tételét, Instagram kapcsán pedig fontos lépést jelent a felhasználói közösség aktív védelmi rendszerének megerősítése: a kéretlen tartalmak, fenyegető üzenetek és a nem odaillő bejegyzések szűrése.
A folyamatos felhasználóbarát újdonságok megjelenése mellett a Facebook és az Instagram is fontosnak tartja az öngyilkosságok megállítását. Ennek érdekében törekvéseket tesznek a megelőzésre, a megfigyelésre, valamint mentálhigiénés szervezetek bevonására (mint a Save.org).

A közösségi médiában töltött idő mérésének eszközei az Instagramon és a Facebookon is hamarosan elérhetővé válnak.

Comments are closed.