Online hamarosan kaphatók jegyek a teljes napfogyatkozásra

232

Az ESO La Silla Obszervatóriumban, Chilében fantasztikus természeti jelenséget, teljes napfogyatkozást tekinthetnek meg az érdeklődők 2019.07.02-án. La Sillában a következő teljes napfogyatkozásig még 212 esztendőt kell várni, így nem csoda, hogy az ESO a jelenséggel összefüggésben megfigyelési-, és ismeretterjesztő programokat kínál. Online már 2018.07.13. 13.00-tól válthatók jegyek az eseményre.
A teljes napfogyatkozás napján, 2019. július 02-án a Hold fogja kitakarni a Napot, így Chile északi oldalán csaknem 150 kilométer szélességben változik majd éjjellé a nappal. A lenyűgöző természeti jelenség megtekintésére több ezer látogatót várnak a világ minden pontjáról. A csodálatos látványt Chile festői szépségű tájai is tetézik.

Az ESO’s La Silla Obszervatórium 2019-ben nem csak e ritka jelenség megfigyelhetőségének ad helyszínt, de egy másik fontos dátum is fűződik ezen évben nevéhez, hiszen az 50. évfordulója is ekkor lesz esedékes. Ennek az érdekes egyezésnek apropóján egy un. Teljes Napfogyatkozás eseményt bonyolítanak le a természeti jelenség napján az obszervetóriumban.

Ez azt is jelenti, hogy annak ellenére, hogy a napfogyatkozás késő délután lesz csak megfigyelhető, a nap további részében is szerveznek különleges programokat, például La Silla távcsöveinek megvizsgálását, előadások, és workshopok lebonyolítását. Természetesen ennek a jelenségnek a megtekintése is csak akkor lehet zavartalan, ha az időjárás kedvező lesz (ami persze még nem jósolható meg).
A jegyek már 2018.07.13.13.00 órától megvásárolhatók lesznek az ESOshopban. 300 jegy váltható majd meg, darabáruk pedig 200 euró lesz. Az árban a La Silla hegy aljától az obszervatóriumig tartó út, az védőszemüveg, a nap többi rendezvényére szóló belépő is benne van.

A jegyek árusítása rendelési sorrendben történik az értékesítés kezdetétől fogva.

Comments are closed.