Óriási a kereslet a világ legklasszabb vízipisztolyára

194

A 2018-as év újdonsága a Spyra One nevű vízipisztoly, ami küllemre egy normál játéknak tűnik, „tudása” azonban nagyban túlszárnyalja a hagyományos darabokét.

A régi idők gyermekkorában mindenki a legnagyobb és legmenőbb pisztoly kis gazdája szeretett volna lenni. Ez a vágyakozás az idő múlásával mit sem változott, a mai gyermekek is hasonló paraméterekkel rendelkező vízipisztolyra vágynak. A különbség csak annyi, hogy a régi gyerekek, akik ma már felnőttek, már nem saját részre, hanem csemetéiknek veszik meg a legjobb játékot. (Ez nem feltétlenül igaz…)
A kor előrehaladtával a külső megjelenésen kívül semmit sem változtak a vízipisztolyok (már ami a működési elvüket illeti). Ezzel szemben a Spyra cég valami teljesen újat álmodott meg: az általuk fejlesztett vízipisztoly kinézete alapján egy normál darabra hasonlít, belsőre azonban egészen más. A pisztoly képes 7,5 méterre is lőni, a vízsugár helyett pedig vízgolyókat lövell ki magából. Ez a működés egy kompresszornak köszönhető, ami a víztartályt nyomásnak veti alá, a tartály kifogyásakor pedig segít utántölteni a fegyvert. Az újratöltésnél a játékosnak a pisztolycsövet egyszerűen csak vízbe kell dugni, a teljes feltöltés pedig csupán 14 másodpercet vesz igénybe.

A víztartály a fegyvertervezők szerint 25 lövéssel ürül ki, melynek számolása nem a felhasználó dolga, a játék megteszi ezt magától is digitális számlálójának köszönhetően.
A szerkezet egy USB-C-n keresztül tölthető beépített áramforrásról működik, ami 45 feltöltést és kilövést követően merül csak le.

A vízipisztoly a Kickstarteren rendelhető elő, darabára 115 euró, amihez magyarországi rendelés esetén plusz 15 eurós szállítási költség kerül felszámításra, vagyis hazánkban a termék 42.000 forintért érhető el.

Csupán pár nap alatt 2.000 megrendelés érkezett a fegyverfejlesztőkhöz, több, mint 320.000 euró értékben.

Comments are closed.