Varjak szedik a csikkeket egy francia parkban

190

Összesen hat varjút tanítottak be a szemét összeszedésére, az eldobált cigarettacsikkek összegyűjtésére. A hat vetési varjú a 2018. augusztus végén kezdi meg munkáját Franciaországban, a Vendee vidéken lévő Puyi de Fou parkban.

Nicolas de Villiers, a park munkatársa úgy nyilatkozott az AFP, vagyis az Agence France-Presse franciaországi hírügynökségnek, hogy alapvetően a projekt célja nem csupán a park tisztán tartása (hiszen nem jellemző ezen a környéken a szemetelés, a parkba látogatók ugyanis vigyáznak a tisztaságra), hanem annak a szemléltetése, hogy az anyatermészet is nevelhet a környezetvédelemre.

Villiers hozzátette: akár a csóka, vagy a holló, a vetési varjú is a varjak csoportjába sorolható, akik közismerten az állatvilág intelligens szegmensét képviselik, képesek kapcsolatot létesíteni és kommunikálni az emberrel egy-egy játékos feladat végrehajtása alkalmával.

A madarakat úgy tanították be a park takarítására, hogy egy dobozból finom madáreleséget adtak nekik minden esetben, mikor bármilyen kisméretű hulladékot, vagy cigarettacsikket szedtek fel, és raktak a dobozba.

Comments are closed.