Android kém app szülőknek

528

A szülők, és a launcher programokért rajongók kedvelők minden bizonnyal használni fogják a Microsoft újítását, mely nem más, mint egy gyermekkövető alkalmazás. Pontosabban egy olyan online követőapplikáció, ami megmutatja, éppen hol jár a gyermek, milyen programokat nyit meg, és azokat meddig használja.
Magát az Android rendszert mindenki ismeri, pozitívumai, kényelmi megoldásai és testreszabhatósága a felhasználói körében rendkívül kedveltek. Ezeket használják ki az ugynevezett launcher programok, amik arra hivatottak, hogy a telefon használatát jóval gyorsabbá és egyszerűbbé tegyék, főleg akkor, ha több applikáció található a készülékben.

Ilyen programot már kreált a Microsoft is, amit mára izgalmas és előnyös megoldásokkal színesített. A mindenki számára ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével a család tagjainak útvonala, vagy a csemete lófrálásának állomásai követhetők nyomon.

Az applikáció kezeléséhez igazából csak egy Microsoft fiók megléte szükséges. Amennyiben az otthoni számítógépen Windows10 operációs rendszer fut, esetleg Xbox van a közelben, akkor minden bizonnyal van Microsoft elérési lehetőség is. Ha nincs hozzáférés, az sem probléma, enélkül is használható az alkalmazás, amihez ráadásul a regisztrálás díjmentes. Az Edge rendszereken a szülői ellenőrzés már régóta üzemelt, a mobiltelefonokon azonban eddig nem volt elérhető.

A launcher nemcsak a helymeghatározás kapcsán nyújt adatot, a megnyitott applikációkat is figyelemmel kíséri. Azt vizsgálja, melyik alkalmazás mennyi ideig fut a megfigyelt telefonon. Ezzel megállapítható, hogy a felhasználónak kialakult e erős függése egy-egy programmal kapcsolatban. Ha például a gyerkőc sok időt tölt a Facebookon, és tudni szeretnénk, konkrétan mennyi ideig foglalkozik ezzel az alkalmazással, visszacsatolást kaphatunk.
Bár a program már letölthető, azt nem árt tudni, hogy ez a „kém” applikáció még folyamatos fejlesztés alatt van, így működési eredményei egyelőre nem 100%-ig megbízhatóak.

Comments are closed.