A jövőben szobabiciklivel is moshatunk

186

Kínában a Dalian Nemzetiségi Egyetem tanulói speciális, energikusságot biztosító mosógépet terveztek.

Könnyen belátható, hogy a testmozgásra napi szinten, de minimum heti néhányszor időt kell szakítani, sokan azonban arra hivatkozva hagyják ki az edzést, hogy nincs elég idejük rá.
Holott a mai technikáknak, és a korszerű háztartási eszközöknek köszönhetően mára már sokkal csekélyebb mennyiségű teendőt kell elvégezni. Az egyetemi tanulók ebből kiindulva álmodtak meg egy olyan szobabiciklit, mely ötvözi a sportot a házimunkával.

Ahogy az elnevezése – Bike Washing Machine – is mutatja, egy olyan szobabiciklit képzeltek el, mely nemcsak testünk fittségét, de ruháink tisztaságát is garantálja, hiszen a kerékpár funkció mellett a mosógép szerepét is betölti.

A terv lenyűgöző, hiszen – ahogy az a Tuvie stílusoldalon is olvasható – a szobakerékpározónak csupán annyi a feladata, hogy a koszos ruhákat a kerék helyén lévő elöltöltős dobba helyezi, majd a bicikli tekerésébe kezd: a szobakerékpár pedálja így hozza működésbe a dobot. Az eredmény pedig magáért beszél: egy masszív bringázás után a felhasználó energikus, a ruhák pedig tiszták lesznek.

A szobakerékpár monitorja várhatóan a pedálozással előállított energiával működik majd, a felesleges plusz áram pedig a bicikli akkujában tárolódna.

Az egyetem tanulói arról nem adtak információt, hogy a dob mekkora kapacitással bír majd, és azt sem fejtették ki, hogy mennyi pedálozás kell majd az összes koszos ruha kimosásához. Az is tisztázatlan, hogy a készülékbe hogyan és hol lehet vizet ereszteni a mosáshoz, és az is kérdéses, hogy az hogyan távozik majd a szerkezetből. Mivel a vizet többnyire a fürdőszobában lehetne a kerékpárra kötni, így valószínűsíthető, hogy ebben a helyiségben lesz majd alkalmazható az eszköz.

Ez tulajdonképpen még csak egy tervezet, így nem tudni, hogy elkészül-e valójában bármikor is a Bike Washing Machine.

Comments are closed.