A tökéletes profilkép titka

1 344

Az internet világában naprakésznek kell lenniük a felhasználóknak, és megjelenésüket is tökélyre kell fejleszteniük. A közösségi oldalak, így a Facebook, vagy az Instagram használata is igényli a jó profilkép meglétét.

Annál is inkább, mert manapság már a munkakeresés világában is fontos az előnyös alapértelmezett fotó. Hiszen a potenciális munkáltatók a megkapott önéletrajzok és motivációs levelek mellett a jelentkezők közösségi oldalait is végigböngészik.

Szerencsére a huszonegyedik században nem okoz nehézséget egy jó kép elkészítése, hiszen mára már nem kell fényképezőgépekkel vesződni, elég egy új típusú mobiltelefon, előlapi kamerával. Az önfényképezés virágkorát éli, már külön elnevezés is született rá: szelfi.
A fotósok tudják, mi a jó szelfi titka:

Nem kellenek a felesleges pózolások
A helytelenül választott pózok, vagy a sokat mutató fotók visszaüthetnek, hiszen amellett, hogy előnytelenül hatnak, ízléstelenek is. Ezt bizonyítják a mindenki által ismert csücsörítős képek is.
A megfelelő póz megtalálásához sok próbálkozás szükséges, és érdemes figyelni arra is, hogy az arc szimmetrikusnak hasson. Ehhez nem kell arccal szemben fényképezkedni, a profilból beállított képek is tökéletesek lehetnek. A póz kiválasztása mellett figyelni kell a tekintet irányának megválasztására.
Sok szemből szelfiző például nem a kamerába nézve készíti el a fényképet, hanem kattintáskor a telefon kijelzőjét figyeli. Ez többnyire kancsalnak tűnő képeket eredményez.

Fontos a háttér
A fehér fal nem megfelelő háttér, javasolt inkább szabad téren fotózkodni. Legjobb választás a zöldben való fényképezés, az élettel telivé varázsolja a fotókat. Kültéren a fényviszonyok megfigyelése is fontos a tökéletes képhez, érdemes például árnyékba vonulni szelfizéskor a hunyorítás elkerülése érdekében.

Be kell állítani a legjobb szöget
A közeli fókusz mutatja a bőrhibákat, a magasan tartott lencse tojás formájú fejet, az alacsonyan tartott pedig hatalmas orrlyukakat produkál a fotókon. A legjobb szög megtalálásában a szelfibot kiváló kellékként szolgálhat.

Eltalált smink
A smink öltöztethet, a szemek megfelelő kihangsúlyozásával (a legjobb árnyalató szemfesték kiválasztásával, a helyes tusvonal megrajzolásával és megfelelő mennyiségű szempillaspirál használatával), és az arc alapozásával (a csillogó és izzadt bőr elfedésével) tökéletes fotók készülhetnek.

Effektek használata
A fotók tökéletesítése ingyenes alkalmazások segítségével is történhet, de manapság egyre népszerűbbek a fekete-fehér, vagy vintage (retro hatású) képek, illetve a trükkös megoldások. Ilyen például a kamera végére lógatott falevél, ami elmosódott hatást kelt, mintegy képkeretet adva ezzel a fotónak.

Comments are closed.