Az USA felkészült a zombikra

437

2011-ben az Amerikai Egyesült Államok és a Pentagon közrebocsátotta a CONPLAN 8888-11-et. Ez a dokumentum meghökkentette a közvéleményt, hiszen témája egy vészforgatókönyv volt zombiinvázió esetére – melyet természetesen a központi költségvetésből szponzoráltak.
A Zombidominancia-ellencsapás (amerikai címén Counter-zombie Dominance) nevű tervezet egy zombimegszállás elleni taktikai ellenállás opcióit elemzi. A CONPLAN 8888-11-et az Amerikai Egyesült Államok felkérésével és hozzájárulásával készítették el.

A 31 oldalas dokumentumban a zombiinvázió elleni fellépést három lépcsőben írják le:

  1. Egy egységes védelmi tervezet elkészítése és betartása annak érdekében, hogy az élőhalottak ne fenyegethessék az emberiséget.
  2. A szörnyetegek elpusztítására készített stratégia előkészítése.
  3.  A törvények és a fegyelem visszaállítása a háborút követően.

A CONPLAN 8888-11 alapkoncepciója 2009-2010-ben kezdett kialakulni, mikor is a Joint Operation Planning Process felkészítőtáborában az USSTRATCOM csapattagok rádöbbentek, milyen fontos lenne egy olyan forgatókönyv, mely egy esetleges élőhalott-támadásra készítene fel.

A zombi ötlete tulajdonképpen egy absztrakt ellenfél kiválasztása volt, hiszen ha kifejezetten egyes nemzetek, országok, vagy közösségek ellen szólna a felkészítő tervezet, a közvélemény ezeket a csoportokat valós fenyegetettségként asszociálná.

A forgatókönyv az élőhalottakat nyolc típusba kategorizálja, egyik kórokozókkal és levegőben terjedő vírusokkal fertőződött egyed, másik titkos uralmi mágiából született példány, de van vegetáriánus, kizárólag növényevő zombi, és csirkezombi is. Ez utóbbi kategóriaválasztás nem véletlen, hiszen egy 2006-ban történt esetre reflektál, mikor is egy kaliforniai csirkefarmon az öreg állatokat szén-monoxiddal akarták „elaltatni”, ami azonban nem sikerült úgy, ahogy eltervezték, hiszen a halott csirkehalomból sok még élő példány jött elő, és addig botorkáltak, míg belső szerveik működni tudtak.

A dokumentum főként azért készült, hogy kitűnjön a megszokásból, és újabb feladatmegoldásokra ösztönözzön. Megalkotását inspirálta, hogy új típusú taktikai elképzelésekre sarkallja a vezetőket, valamint az eddig ismeretlen, hirtelen vészhelyzetekre készítsen fel és adjon iránymutatást. Hiszen egy élőhalott megszállás elleni stratégiai tervezet arra motivál, hogy új megoldások keresésével reflektáljunk az ismeretlen szituációkra.

A Pentagon a forgatókönyv kibővítéséhez segítséget is kért, további ötleteket várnak kiegészítéséhez.

A CONPLAN 8888-11 is azt bizonyítja, hogy az amerikaiak gondolkodás nélkül szponzorálnak világvégével kapcsolatos elemzéseket. Annál is inkább, mert már készült zombiinvázió elleni terv a Járványügyi Központnak, valamint egy nukleáris háború utáni adószedési útmutató is az USA adóhivatalának, melyet még 1989-ben alkotott meg az IRS.

Comments are closed.