A Volkswagen leállítja a Bogár gyártását

372

A Volkswagen vállalat 2019. nyarán beszünteti a kultusszá vált „Käfer”, vagyis Bogár mintájára gyártott VW Beetle készítését, melyet az 1990-es évektől forgalmazott. Ennek oka az amerikai kirendeltségű Volkswagen 2018.09.14-i jelentésében áll: a cég a továbbiakban az összes erőforrását a SUV típusokra koncentrálja majd.

Bár 2019. júliusában befejeződik a VW Beetle gyártása a mexikói Puebla gyárában, a 2018-as évben még kettő különleges mintasorozatot készítenek el a modellből.

A fogyasztói igények megváltozása okán a Volkswagen a továbbiakban a SUV típusokra fogja összpontosítja kapacitásait. Az USA-ban a Volkswagen választékában a családi járművek és e-autók szerepelnek majd, a Bug elnevezésű kisautó pedig ebbe az új termékpalettába már nem illeszkedik bele.

A 2017-es évben a mexikói üzemben 15.000 Volkswagen Bogár jött le a futószalagról.

Hinrich Woebcen, a VW észak-amerikai régiójának vezetője elmondta, a modell kedvelői valószínűleg sosem feledik majd a kis Bogárt, köszönhetően a 70 évnyi, 3 modellgenerációnyi forgalmazásnak.

A VW Beetle elődje, a „Käfer” alapötletét Adolf Hitler is támogatta, ez az autótípus azonban csupán a háborút követően került gyártásra. A kisautó rendkívül keresett volt akkor Európában és az Amerikai Egyesült Államokban, az 1979. évet követően azonban nem forgalmazták az USA-ban, csupán Latin-Amerikában.

Comments are closed.