Készül az okosvíz

1 267

Az MTI nyilatkozata alapján a Coca Cola HBC Magyarország a zalaszentgróti gyártóegységet 1,8 milliárd forintos befektetéssel gyarapította. Ennek oka az új ital, az okosvíz palackozása.

Az okosvíz alapja a zalaszentgróti ásványvíz, amiből egy speciális eljárás során kivételesen kristálytiszta, teljesen friss, elektrolitokkal dúsított ital készül. A gyártási folyamat tulajdonképpen a felhő keletkezését másoló művelet, amit eddig csak Nagy-Britannia és Hollandia alkalmazott.

Első körben:
– Olaszország
– Ausztria
– Oroszország
– Csehország
– Szerbia
– Írország
– Horvátország
– Szlovákia

élvezheti az okosvizet, hiszen ezen piacokra jut először az innováció.

A tervek között 100 millió üveg okosvíz palackozása, valamint további kapacitásnövelés is szerepel.

Minas Agelidis, a Coca Cola HBC Magyarország ügyvezetője szerint az okosvíz a nagy ütemben növekvő vízipar egyik különlegessége, ami Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban már vezető termék. Az elmúlt években a Coca Cola HBC Magyarország cég külföldre gyártása háromszorosára nőtt a fejlesztéseknek köszönhetően, a vállalat mára már 26 európai ország üdítő, gyümölcslé és ásványvíz beszállítója.

A cég 2017. óta magáénak tudhatja hazánk legnagyobb élelmiszeripari raktárát, idén pedig a cégcsoport legmonumentálisabb közép-európai régiójának gyártóközpontját hozza létre a vállalat dunaharaszti központja mellett. Érdekes adat még, hogy az alapanyagok 2/3-ad része az országhatárainkon belülről kerül beszerzése.

Tavaly 35 milliárd 410 millió dollár bevételre tett szert, nyeresége 1 milliárd 248 millió dollár volt.

Comments are closed.